Celandine από κονδυλώματα - οδηγίες χρήσης

Το Celandine (warthog) είναι ένα δικοτυλήδονο ολιγοτυπικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια της παπαρούνας. Το χόρτο θεωρείται ζιζάνιο και δεν καλλιεργείται γεωργικά. Αναπτύσσεται σε χώρες με εύκρατο κλίμα. Το Celandine μπορεί να βρεθεί κατά μήκος των δρόμων, σε ξέφωτα δασών και οικιακά οικόπεδα. Στη λαϊκή ιατρική, το celandine χρησιμοποιείται για τα κονδυλώματα, καθώς και για ορισμένες άλλες ασθένειες. Ο χυμός του περιέχει πολλές τοξικές ουσίες, επομένως η χρήση του βοτάνου από μόνη της μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Σύνθεση από φελαντίνα

Celandine - ένα φαρμακευτικό φυτό που ξεφορτώνεται τα κονδυλώματα

Η σύνθεση του φυτού περιλαμβάνει διάφορες ομάδες χημικών ουσιών, μερικές από τις οποίες είναι δηλητηριώδεις. Μεταξύ των τοξικών συστατικών της σελαντίνης είναι κυρίως τα αλκαλοειδή, ο αριθμός των οποίων στο χυμό του θηλυκού φτάνει τα είκοσι. Σε υψηλές δόσεις, μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη σπασμών, αντιχολινεργικού συνδρόμου, παραισθήσεων, αναπνευστικών διαταραχών, κώματος. Τα αλκαλοειδή Celandine, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό σε μικρές δόσεις, έχουν αναλγητική, αντισπασμωδική και ηρεμιστική δράση. Επιπλέον, αυξάνουν την εντερική κινητικότητα, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση της σελαντίνης ως φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα.

Εκτός από αλκαλοειδή, ο χυμός σελαντίνης περιέχει οργανικά οξέα και αιθέρια έλαια. Αυτά τα συστατικά είναι ικανά να επηρεάσουν καταστροφικά τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, γεγονός που επιτρέπει στο βότανο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των αυξήσεων στο δέρμα (κονδυλώματα, θηλώματα, κρεατοελιές, ξηρούς κάλους). Η αφαίρεση των κονδυλωμάτων με φελαντίνη είναι μια μακροχρόνια και αποδεδειγμένη μέθοδος παραδοσιακής ιατρικής.

Τα παρασκευάσματα που βασίζονται στο εν λόγω βότανο περιέχουν φυτοκτόνα - φυσικούς αντιβακτηριακούς παράγοντες που σας επιτρέπουν να καταπολεμήσετε μολυσματικές ασθένειες. Το Celandine δεν χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία συστηματικών λοιμώξεων. Ωστόσο, η θεραπεία τοπικών εστιών φλεγμονής (furuncle, σπυράκι, επιφανειακά αποστήματα) είναι δυνατή και παραγωγική.

Το φυτό περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών (κυρίως ομάδες "C" και "A"). Συμβάλλουν στη συνολική ενδυνάμωση του οργανισμού, στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής άμυνας, στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Σημείωση: κατά το βράσιμο του χόρτου φελαντίνας, ορισμένες από τις ουσίες που συνθέτουν τη σύνθεσή του καταστρέφονται. Πρώτα απ 'όλα, αφορά τις βιταμίνες. Επομένως, τα φυτικά σκευάσματα που απαιτούν έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες δεν χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του σώματος.

Είναι δυνατή η αφαίρεση των κονδυλωμάτων με φελαντίνη;

Το warthog χρησιμοποιείται από παραδοσιακούς θεραπευτές εδώ και πολύ καιρό. Μεταξύ άλλων ενδείξεων για τη χρήση του είναι διάφορα είδη κονδυλωμάτων, θηλωμάτων, ξηρών καλαμποκιών. Το φυτό είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό φάρμακο για τα νεοπλάσματα του δέρματος. Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το celandine από κονδυλώματα.

Μπορείτε να επιτύχετε ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα εάν χρησιμοποιήσετε φελαντίνη κατά την περίοδο της ανθοφορίας του. Αυτή η ώρα πέφτει τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου. Όταν ένα φυτό ανθίζει, ο χυμός του περιέχει τη μέγιστη ποσότητα φαρμακευτικών συστατικών. Η χρήση του κολοκυθιού εκτός του χρόνου ανθοφορίας είναι δυνατή, αλλά η επίδραση του βοτάνου θα εξασθενήσει.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων με την εφαρμογή χυμού σελαντίνης με τον ακόλουθο τρόπο:

 1. Πλύνετε και αχνίστε τα κονδυλώματα και την περιοχή γύρω από αυτό. Αυτό θα κάνει τους ιστούς του πιο ευαίσθητους στα οξέα του φυτού.
 2. Κόψτε το στέλεχος της φελαντίνας. Ταυτόχρονα, μια σταγόνα λαμπερού χυμού πορτοκαλιού θα πρέπει να εμφανιστεί στην τομή του.
 3. Εφαρμόστε το χυμό με σύντομες πινελιές πάνω και γύρω από το κονδυλωμάτων.
 4. Επαναλάβετε τη θεραπεία δύο φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί η προβληματική περιοχή.

Το celandine έχει τρεις μηχανισμούς δράσης ταυτόχρονα. Πρώτα απ 'όλα, το κονδυλωμάτων εκτίθεται σε οργανικά οξέα, τα οποία ουσιαστικά το διαλύουν. Επιπλέον, ο χυμός έχει μια ερεθιστική δράση, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος στην παθολογική εστία και επιταχύνει την απορρόφησή της. Ο τρίτος μηχανισμός δράσης του φαρμάκου είναι ένα τοπικό ανοσοδιεγερτικό αποτέλεσμα. Το Celandine ενισχύει τις αντιδράσεις που στοχεύουν στην καταστροφή του HPV στους ιστούς.

Σημείωση: η θεραπεία με βότανα celandine, αν και αποτελεσματική, είναι αρκετά χρονοβόρα. Η αφαίρεση ενός νεοπλάσματος μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα ή περισσότερο. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, συνιστάται η χρήση προϊόντων με βάση το warthog που έχουν πολύ υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών ουσιών.

Μέσα που βασίζονται σε φελαντίνη

Τόσο η παραδοσιακή όσο και η παραδοσιακή ιατρική έχει μια σειρά φαρμάκων για την καταπολέμηση των νεοπλασμάτων στο δέρμα, που παρασκευάζονται με βάση τη φελαντίνη ή έχουν έναν μηχανισμό δράσης παρόμοιο με αυτό.

Τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν εκχυλίσματα κολοκυθιού σε συνδυασμό με ένα όξινο συστατικό. Τέτοια φάρμακα καίνε χονδρικά τα κονδυλώματα, τα οποία συχνά συνοδεύονται από χημικό έγκαυμα. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε βιομηχανικά φάρμακα που μπορούν να αφαιρέσουν ένα κονδυλωμάτων σε 1-2 εφαρμογές.

Τα παρασκευάσματα της παραδοσιακής ιατρικής είναι πιο ήπια και δεν προκαλούν χημικά εγκαύματα. Δρουν απαλά, καταστρέφουν σταδιακά τη μυρμηγκιά και οδηγούν στον αυθόρμητο διαχωρισμό της. Τα παραδοσιακά φάρμακα, όπως το celandine στην καθαρή του μορφή, απαιτούν μακρά πορεία θεραπείας 3-4 εβδομάδων. Ωστόσο, είναι καλύτερα κατάλληλα για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων από το πρόσωπο και άλλα εκτεθειμένα μέρη του σώματος.

Λύση για κονδυλώματα και θηλώματα

Το ομώνυμο φάρμακο με βάση το υδροξείδιο του νατρίου και του καλίου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την ταχεία αφαίρεση των θηλωμάτων. Διανέμεται σε ποτήρια ζέσεως των 1, 2 ml, έχει σύσταση σαν γέλη.

Πριν αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες εκφύσεις στο δέρμα με τη βοήθεια του φαρμάκου, συνιστάται να ατμίσετε την περιοχή που έχει υποστεί επεξεργασία και, στη συνέχεια, να προστατέψετε το δέρμα κοντά στο κονδυλωμάτων με κρέμα ή αυτοκόλλητο γύψο. Το διάλυμα εφαρμόζεται με ειδικό απλικατέρ που βρίσκεται μέσα στο δοχείο. Δοσολογία - 1 σταγόνα στην κορυφή του νεοπλάσματος.

Μπορεί να εμφανιστεί έντονη αίσθηση καψίματος στο σημείο εφαρμογής του διαλύματος, αλλά περνά γρήγορα. Τα μικρά θηλώματα πέφτουν 12-24 ώρες μετά την πρώτη επέμβαση. Μεγάλες εκβολές και ξηροί κάλοι μπορεί να απαιτούν 3-5 εφαρμογές. Η επεξεργασία γίνεται κάθε δεύτερη μέρα.

Μετά την πτώση του θηλώματος, παραμένει στη θέση του ένα μικρό τραύμα, το οποίο είναι ένα χημικό έγκαυμα του δέρματος. Για την ταχεία επούλωση του, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τέτοια μέσα όπως:

 1. Αντιμικροβιακή αλοιφή - 2 φορές την ημέρα με ένα λεπτό στρώμα.
 2. Αναγέννηση αφρού - 1-2 φορές την ημέρα πάνω από την πληγή.
 3. Αντισηπτικά με τη μορφή πλυσίματος 2-3 φορές την ημέρα με διαπύηση.

Μην χρησιμοποιείτε το φάρμακο για τη θεραπεία των θηλωμάτων των ανογεννητικών οργάνων και των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων που βρίσκονται στον βλεννογόνο του πρωκτού ή των γεννητικών οργάνων. Μια τέτοια θεραπεία είναι εξαιρετικά επώδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Σημείωση: μετά την εφαρμογή του προϊόντος, δεν πρέπει να φοβάστε ότι θα στραγγίσει από το θήλωμα. Το διάλυμα έχει δομή που μοιάζει με γέλη και απορροφάται γρήγορα στους ιστούς του νεοπλάσματος. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση μαύρων κουκίδων στην επιφάνειά του χρησιμεύει ως απόδειξη της έναρξης νεκρωτικών διεργασιών στο κονδυλωμάτων.

Βάλσαμο με φελαντίνα από κονδυλώματα

Βάλσαμο που διανέμεται σε ποτήρια ζέσεως 1, 2 ml και φιάλες των 15 ml. Η σύνθεση του φαρμάκου περιλαμβάνει φρέσκο χυμό σελαντίνης και ένα σύνολο βοτάνων Baikal. Παρά την απουσία αμμωνίας στη σύνθεση, το βάλσαμο έχει μια πικάντικη μυρωδιά αμμωνίας.

Η δράση του φαρμάκου είναι παρόμοια με το προηγούμενο φάρμακο. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το φάρμακο έχει καταστροφική επίδραση στις δερματικές εκβολές, προκαλώντας κερατινοποίηση και καταστροφή τους. Η αποτελεσματικότητα του βάλσαμου είναι χαμηλότερη από το διάλυμα, επομένως συνιστάται η χρήση του για την καταστροφή μικρών κονδυλωμάτων, καλαμποκιών και θηλωμάτων.

Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων με φελαντίνα ορεινής προέλευσης; Πριν από τη διαδικασία, μαγειρεύεται στον ατμό σε ζεστό νερό, μετά από το οποίο ο παράγοντας εφαρμόζεται στο κέντρο του ελαττώματος. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο εάν η περιοχή εφαρμογής είναι ελαφρώς μικρότερη από την περιοχή της επεξεργασμένης επιφάνειας. Αυτό θα αποφύγει τη βλάβη στο υγιές δέρμα. Το βάλσαμο με φελαντίνη χρησιμοποιείται με τη μορφή εφαρμογής.

Για να γίνει αυτό, μια μπατονέτα βρεγμένη με φάρμακο πιέζεται στην έκφυση για ορισμένο χρόνο, που είναι:

 • κονδυλώματα στο πρόσωπο - 8-10 λεπτά.
 • κονδυλώματα στο σώμα - 12 λεπτά.
 • ανωγεννητικά κονδυλώματα - 2 λεπτά.

Η πορεία της θεραπείας για τα θηλώματα και τους ξηρούς καλαμπόκιους ποικίλλει από 3 έως 10 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, η συχνότητα επεξεργασίας είναι 2 φορές την ημέρα. Τα κονδυλώματα απαιτούν διπλή καυτηρίαση για 3-4 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, τα κερατινοποιημένα ανώτερα στρώματα του εκβλαστήματος θα πρέπει να αφαιρούνται τακτικά.

Σημείωση: η διαδικασία μπορεί να συνοδεύεται από ένα ελαφρύ αίσθημα καύσου και απελευθέρωση ιχθύος. Ο ανυπόφορος πόνος είναι ένδειξη για τοπική αναισθησία και σε ορισμένες περιπτώσεις - για την αναζήτηση άλλων μεθόδων αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι "celandine" από κονδυλώματα;

Σχεδόν σε οποιοδήποτε φαρμακείο μπορείτε να βρείτε μια τόσο βολική μορφή δοσολογίας όπως ένα μολύβι κονδυλωμάτων. Σε αυτή τη μορφή, μια γνωστή εταιρεία παράγει παρασκευάσματα φελαντίνης.

Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε το εργαλείο με τη μορφή μολυβιού παρά σε υγρή μορφή. Το φάρμακο εφαρμόζεται σε ένα προ-ατμισμένο κονδυλωμάτων δύο φορές την ημέρα για τον χρόνο που απαιτείται για την καταστροφή του. Βρέξτε την κεφαλή του μολυβιού με νερό πριν τη χρήση. Οι κατά προσέγγιση όροι θεραπείας δεν διαφέρουν από εκείνους για την υγρή μορφή του φαρμάκου.

Εκχύλισμα Celandine για κονδυλώματα

Το εκχύλισμα Celandine από κονδυλώματα μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο ή να γίνει ανεξάρτητα. Κυκλοφόρησε χωρίς ιατρική συνταγή.

Για την αυτο-παρασκευή του φαρμάκου, πρέπει:

 1. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, συλλέξτε τους μίσχους και τα φύλλα της σελαντίνης.
 2. Πλένουμε, στεγνώνουμε και περνάμε 1 κιλό από την πρώτη ύλη που έχουμε αποκτήσει από μηχανή κοπής κρέατος.
 3. Πιέστε τη μάζα μέσα από τυρόπανο έτσι ώστε να διαχωρίσετε τον χυμό από τον πολτό.
 4. Τοποθετήστε το δοχείο χυμού για 1 εβδομάδα σε σκοτεινό, ζεστό μέρος.
 5. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο χυμός θα ζυμωθεί. Μετά από αυτό, καλύψτε το δοχείο με ένα καπάκι με τρύπες και αφήστε το για άλλη μια εβδομάδα.
 6. Μετά από δύο εβδομάδες, αιθυλική αλκοόλη 95% προστίθεται στον ζυμωμένο χυμό σε όγκο διπλάσιο από τον όγκο του χυμού.
 7. Το εκχύλισμα που προκύπτει τοποθετείται στο ψυγείο, όπου μπορεί να αποθηκευτεί έως και 1 χρόνο.

Το παρασκεύασμα που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή κονδυλωμάτων και κονδυλωμάτων. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να λιπαίνετε το νεόπλασμα με εκχύλισμα 4-5 φορές την ημέρα, προσπαθώντας να μην επηρεάσετε το υγιές δέρμα. Η διάρκεια του μαθήματος συνήθως δεν υπερβαίνει τις 2-3 εβδομάδες.

Έλαιο Celandine για κονδυλώματα

Το λάδι κονδυλωμάτων Celandine μπορεί να παρασκευαστεί βιομηχανικά ή στο σπίτι.

Για να παρασκευάσετε σπιτικό φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • φρέσκα κοτσάνια από γρασίδι φελαντίνας.
 • ηλιέλαιο;
 • δοχείο έγχυσης.

Οι μίσχοι Celandine κόβονται λεπτά με ένα μαχαίρι, μετά από το οποίο τοποθετούνται σε ένα δοχείο και χύνονται με φυτικό λάδι, έτσι ώστε το επίπεδό του να είναι 3-4 cm υψηλότερο από το επίπεδο των φυτικών πρώτων υλών. Το προκύπτον μείγμα εγχέεται σε θερμότητα για μια ώρα, μετά την οποία καθαρίζεται για μια εβδομάδα σε δροσερό μέρος. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, το φάρμακο διηθείται, διαχωρίζοντας τα στερεά σωματίδια. Το υγρό μέρος του φαρμάκου αραιώνεται με φρέσκο ηλιέλαιο σε αναλογία 1: 1.

Το έλαιο Celandine χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της ακμής και άλλων μικρών ελαττωμάτων του δέρματος. Πρακτικά δεν χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των κονδυλωμάτων, καθώς η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών στο παρασκεύασμα είναι αρκετά μικρή. Θεωρητικά, το λάδι με βάση τη φελαντίνη θα πρέπει να έχει καταστροφική επίδραση στα μικρά κονδυλώματα όταν αντιμετωπίζεται πολλές φορές την ημέρα για 1-2 μήνες.

Αφέψημα Celandine

Σπιτικές θεραπείες για κονδυλώματα με βάση τη φελαντίνη

Για να παρασκευάσετε ένα αφέψημα από φελαντίνη, θα πρέπει να πάρετε 10 γραμμάρια χόρτου, να αλέσετε σε κατάσταση χυλού ή σκόνης, εάν χρησιμοποιούνται αποξηραμένες πρώτες ύλες. Στη συνέχεια, το φυτό χύνεται με 200 ml βραστό νερό και τίθεται στη φωτιά. Το μείγμα πρέπει να βράσει για 15 λεπτά. Αφού αφαιρεθεί, το βάζουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Μετά τον απαιτούμενο χρόνο, το φάρμακο διηθείται μέσω γάζας και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Με τη βοήθεια αφεψήματος σελαντίνης, αντιμετωπίζονται τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και τα νεοπλάσματα που βρίσκονται σε μέρη όπου η επιθετική έκθεση είναι απαράδεκτη (στοματική κοιλότητα, γεννητικά όργανα, περιοχή του πρωκτού). Το φάρμακο χρησιμοποιείται με τη μορφή ντους (2-3 φορές την ημέρα) ή λουτρών (1 φορά / ημέρα για 10-15 λεπτά). Η πορεία της θεραπείας είναι μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, συνήθως 3-4 εβδομάδες. Πριν την εφαρμογή στους βλεννογόνους, συνιστάται να αραιώσετε το αφέψημα 1: 1 με βρασμένο νερό.

Αντενδείξεις

Υπάρχουν λίγες αντενδείξεις για τοπική χρήση των σκευασμάτων σελαντίνης.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • δυσανεξία στα συστατικά του φαρμάκου.
 • εγκυμοσύνη και γαλουχία·
 • ηλικία μικρότερη από 3-5 ετών?
 • χαμηλό όριο ευαισθησίας στον πόνο του ασθενούς.
 • κακοήθη νεοπλάσματα και ανοιχτά τραύματα στην περιοχή εφαρμογής του παράγοντα.

Γενικά, το celandine είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές φάρμακο για την αφαίρεση δερματικών αυξήσεων και κάλων. Αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και αιώνες ιατρικής πρακτικής. Προϋπόθεση για την ασφάλεια της θεραπείας είναι η σωστή εκτίμηση της υπάρχουσας παθολογίας και του επιπέδου κινδύνου. Ως εκ τούτου, πριν ξεκινήσετε ένα μάθημα αφαίρεσης κονδυλωμάτων, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματοφλεβολόγο.